Álmomban már láttalak - házak, amelyek tetszenek nekünk

Demegvenném

Demegvenném

Villa Wörth, Pörtschach

2016. október 02. - Otthon édes

img_5354.JPGÍme az első határainkon átívelő bejegyzés, mert szépségeket nem csak nálunk találni. Ez a villa a Wörthi-tó partján fekszik, ahol a XIX. század közepén kapott erőre a turizmus, amikor a császári vasútvonal 1886-ban elért idáig. img_5359.JPGA tó innetől lett a gazdag bécsiek közkedvelt nyaralóhelye. A paradicsomi állapotok felfedezése nyomán a vízparton villák, kastélyok épültek, az egyik leghíresebb közülük a Villa Wörth.img_5337.jpgA ház 1891-es építésű és ma is teljes pompájában ragyog, jelenleg hotelként üzemel. A villát Josep Viktor Fuchs építész hívta életre annak idején.img_5340.JPGMi pedig továbbálmodjuk, beleképzelve magunkat a K.u.K. korabeli kastélyba és annak lassú folyású hétköznapjaiba ráérős reggelikkel, reggeli úszásokkal, a csónakházból induló hajótúrákkal.img_5355.JPGA tó körül számos jó állapotú kastély található. A tavon egy helyi építész, Heimo Kramer túrákat szervez.img_5358.JPG Vezetett kirándulásai keretében csoportjaival hajóra szállva a tóról csodálhatók meg a különleges kiskastélyok az olyan épület-kattantak számára, amilyen jómagam is vagyok. img_5356.JPGÁlomházak, házálmok. Csatlakozz hozzánk, a Demegvenném blog-hoz és küldd el a te álmodat is: demegvennem@gmail.comimg_5357.JPGFotók: Demegvenném Team/Otthon édes

A bejegyzés trackback címe:

https://demegvennem.blog.hu/api/trackback/id/tr5411759487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.03. 20:12:13

Európa egyik legszebb helye a Wörthi-tó és környéke. Ez az épület is csodaszép. Ausztria pedig a világ egyik legtisztább országa. Még mindig.
süti beállítások módosítása