Álmomban már láttalak - házak, amelyek tetszenek nekünk

Demegvenném

Demegvenném

Az "Eszter hagyatéka" villa / 1. fejezet

2017. április 14. - budavaridora

screen_shot_2017-04-14_at_12_44_13.png

Tavasszal (sem) lehet betelni a Balatonnal, most éppen az illatos, gyümölcsfás, orgonás, rügyező szőlősoros Balatonnal, ami ilyenkor áprilisban még "csak a miénk". Hétköznap délután a Badacsony oldalában lehet is garázdálkodni régi villák után kutatva, igaz, ebben az utcában még soha nem jártam, most sem magamtól találtam ide. Panorámát nézni jöttünk, régi házakat és az Eszter hagyatéka villát, ami szerényen bújik meg a hegyoldalban. Szinte titkosan, de azért annyira nem titkosan, hogy ne lehessen megtalálni mondjuk geochachingelés közben. Az Északipart Magazin is írt a házról, de a tudásunk homályos róla, a neten nem találni semmit. Badacsonyban annyit tudtunk meg, hogy Sebes-villa néven emlegetik, jelenleg magánkézben van. Az Eszter hagyatékát egy hónapon át forgatták itt, majd további heteket szántak az eredeti állapotok visszarendezésére. Kaptunk pár fülest, így bár a ház történelme most megáll itt, reméljük, hamarosan tudjuk folytatni. 

img_0833.JPG

Fent a ház most, élőben, lent pedig a film képkockáin, mikor először meglátjuk.

screen_shot_2017-04-14_at_12_46_36.png

Az erkély, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra a szőlősorokra...

img_0777.JPG

És ami a filmben így nézett ki:

screen_shot_2017-04-14_at_12_47_20.png

Eszter áll a balkonon:

screen_shot_2017-04-14_at_12_44_44.png

A ház bájosan romos állapotban van, de az íves ablakok, a boltíves erkély, a fehérre meszelt ablak-beugrók, a téglafalak, a hatalmas fenyő és a falakon futó növényzet mind-mind hozzárul ahhoz, hogy első látásra beleszeressen az ember.

img_0783.JPG

Ja, és ezt látni innen:

img_0781.JPG

Láttátok a filmet? Ha nem, ideje megnézni, még letölteni sem kell. 

Fotó: Demegvenném Team/Dóri, találat és idegenvezetés, Tóth Ádám

Olvasói spottingok, tippek, kérdések: demegvennem@gmail.com. Ha csak hasonló írásokat olvasgatnál, csatlakozz hozzánk a Facebookon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://demegvennem.blog.hu/api/trackback/id/tr6112426089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása