Álmomban már láttalak - házak, amelyek tetszenek nekünk

Demegvenném

Demegvenném

Óda a bazalt-fehérhez

2017. szeptember 07. - budavaridora

Gyorsan lépjünk túl a vége a nyárnak vernyogáson és induljunk hosszú kellemes sétákra a Balatonnál. Mondjuk Badacsonyban. Mert ilyenkor 100 helyett csak 50 kirándulóval találkozni a Kék túra ezen szakaszán, és mert nem csak könnyebben venni a levegőt, mint augusztus utolsó heteiben, de már vörös, sötétlila, narancssárga bogyókkal vannak tele a bokrok, lehet gesztenyét szedni, viszont még alig sárgulnak a levelek - persze majd az is szép lesz.

Aki Badacsony-bolond, az egy idő után elkezd bazalt-bolond is lenni. "Nézd azt a bazalt-falat, nézd azokat az orgonákat!" - kiált fel út közben. Aztán a türelmesebbek szakrális bazalt rakásokat építenek, a szerencsésebbek meg, hát bazalt falakat és házakat, mondjuk a bazalthegy tetejére. Hozzá fehér falakat választanak, tarka cseréptetőt, meg fa ablakkereteket. Aztán onnan néznek szerteszét, mondjuk a szüretre, mert az javában tart ilyenkor.

img_2764.JPG

Mi a Rózsakő felé vettük az irányt, mert a - szintén bazalt - Bukdosók lépcsőjét nem akartuk megmászni, meg egyébként is a szép házakhoz ez az utca vezet. Nem vagyunk a hegy tetején, inkább az oldalában, de a kilátás innen is lenyűgöző. Sok házban az a trükk, hogy egyáltalán nem régiek, mégis időtlenül vannak megépítve - szerencsére a tulajdonosok is illeszkedtek a táj építészetéhez.

És akkor egy kis badacsonyi zen:

img_2735_1.JPG

Olvasói spottingok, tippek, kérdések: demegvennem@gmail.com. Ha csak hasonló írásokat olvasgatnál, csatlakozz hozzánk a Facebookon.

Fotó: Dóri / Demegvenném

A bejegyzés trackback címe:

https://demegvennem.blog.hu/api/trackback/id/tr9212810646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása