Álmomban már láttalak - házak, amelyek tetszenek nekünk

Demegvenném

Demegvenném

A kerekerdő szélén - Állítólag a tévéseknek építették egykor a svábhegyi lakóparkot

2016. december 26. - budavaridora

Ha felcaplat az ember a Csaba utca lépcsőin, fel, a Kis-Svábhegy tetejére, az Álom utca és a Kissvábhegyi út metszéspontjánál egy furcsa lakótelepet talál, kör alakú házakkal, kicsit steril parkrészekkel, csodás panorámával, csenddel, és valószínűleg lakótelephez mérten a legmagasabb négyzetméterárakkal ( sajnos az itteniek költözni nem nagyon akarnak, hirdetést legalábbis nem találtunk). 

dsc_1370.JPG

Karácsony van, ilyenkor az embernek van ideje kutakodni, mi két óra után adtuk fel, pedig kell, hogy legyen valami magyarázat arra, hogy az ismeretségi körben felbukkant a "tévéházak" kifejezés, egy teória szerint a köztévé dolgozóinak húzták fel egykor ezeket a házakat. A lakótelep minden estre valóban kissé falanszteres, simán lehetne Lost díszlet, igaz, télen jártunk ott, az utcák, az erkélyek és a járdák is üresek voltak - de van közös gyerek-trambulin, eszméletlen budai panorámával, ha az ember/gyerek magasra ugrik. 

dsc_1369.JPG

Igen, jól látjátok, a házak teteje lapos, és bizony ki lehet oda menni, valószínűleg napozni, vagy kávézni. Az utca végében pedig kezdődik az erdő és 2 perc séta a kedvenc tisztásom, ahonnan a hullócsillagokat szoktuk nézni.

screen_shot_2016-12-26_at_15_30_31.png

Itt pedig a panoráma, körülbelül ezt látni a kertből, a lakásokból nyilván többet:

dsc_1368.JPG

Tud valaki többet a házak történetéről? Írjátok meg! 

Cím: demegvennem@gmail.com. Ha csak hasonló írásokat olvasgatnál, csatlakozz hozzánk a Facebookon.

Fotó: Demegvenném Team/Dóri

A bejegyzés trackback címe:

https://demegvennem.blog.hu/api/trackback/id/tr8712074327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bright side of life 2016.12.27. 17:34:52

Az alaprajza (kör) miatt nehezen berendezhető, nehezen kihasználható terek jellemzik a lakásokat. Első ránézésre 'jópofa' de hosszabb használatnál kijönnek a designból fakadó hátrányai. Laktam ott, elég volt.

Burgermeister 2016.12.28. 06:42:48

@Bright side of life: Egyetértek! Ismerek egy belső épitészt aki mondta, hogy tervezett oda belsőt és az egyik kiindulópont volt a kör alaprajz, a falak ive, szóval a legtöbb bútort egyedileg kellett legyártatni.

ideasz 2016.12.28. 08:17:05

Kar, hogy nincsenek kepek a pecokrol meg a kilatasrol belöluk...
süti beállítások módosítása