Álmomban már láttalak - házak, amelyek tetszenek nekünk

Demegvenném

Demegvenném

Az ország legdrágább paradicsoma

2017. január 15. - Otthon édes

thumb_img_7301_1024.jpgAz ország szerintem legdrágább paradicsomát a XII. kerületben termeli valaki. A teleken ugyan néha látni eladó táblát, de évek óta hobbikertészkedés folyik rajta, ráadásul nehezített pályán, lejtős telken, aminek agyagos a földje, zöldségtermesztésre tehát nem a legjobb választás. Az első melegebb napsugarak érkezésekor a kisgazda kint terem, mondjuk én sohasem találkoztam vele, és berúgja a mintagazdaság motorját. Bevallom, nem láttam még ilyen szépen kötözött és ápolt paradicsomtöveket, mint ezen a telken, aminek az árát, ismerve a helyi viszonyokat, 100-120 millióra saccolom. Maradjunk annyiban, zöldségeket termelni egy ilyen értékes földön, nos, azt hiszem, ez az igazi luxus. Lelki szemeimmel látom is, ahogy a magról ültetés a tejfölös dobozokban hamarosan kezdetét veszi, szezonja van, kérem szépen.thumb_img_7250_1024.jpg

Ha ismered a telek történetét, ne légy rest megírni nekünk: demegvennem@gmail.com. Ha csak hasonló írásokat olvasgatnál, csatlakozz hozzánk a Facebookon.

Fotók: Demegvenném Team/Otthon édes

 

A bejegyzés trackback címe:

https://demegvennem.blog.hu/api/trackback/id/tr512127189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gizmo26666 2017.01.15. 20:24:55

Van egy sejtésem mi lehet emögött.
A tulaj valószínűleg nem tervezi eladni egy darabig.
De attól még fennáll a kötelezettség, hogy karbantartsa, nyírja a füvet, stb. (
Ha nem teszi, az önkormányzat fogja kötelezni rá előbb-utóbb.
Jellemzően akinek ilyen értékű telke van, az nem fog leállni kaszálni, meg bokrot nyírni.
Ilyenkor megbíz egy egyszerű VIDÉKIT, akinek cserébe fizet pl. havonta 10-20 ezer forintot hogy rendszeresen nyírja a füvet, de előfordul, hogy a munkáért cserébe veteményezhet, vagy összesedheti a gyümölcsöket, ami amúgy is ott rohadna.
Utóbbi annyira nem is rossz üzlet, főleg ha pálinkát főznek belőle

Arcade Macho 2017.01.15. 21:12:52

@gizmo26666: "Jellemzően akinek ilyen értékű telke van, az nem fog leállni kaszálni, meg bokrot nyírni."

jellemzoen pedig de...
evi egyszeri kaszalasert miert fizetne az ember 100e -et?
egy nap letudva, a kis lábatlan gyíkok es egyeb apronep orulnek is a kaszaleknak
raadasul nehezitett hegyvideki terepen ki akarna funyiroval buziskodni?

Burgermeister 2017.01.16. 07:50:19

Budaörs is tele van ilyen telkekkel, tudjátok, a hegy felőli része. Sőt, vmelyik nap arra futottam és több 7végi ház (amelyiken már látszik, hogy 5-10 éve a tulaj nem foglalkozott vele) hajlékonyak, szegények költöztek be. Az egyik ilyen taggal beszéltem is, addig ott van amíg lehet. Beszarás, majd jol elbirtokolják!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2017.01.16. 10:03:23

Fura, hogy mindenki valamiféle számítást, egy gazdag tulajdonos kivárását látja a dologban, pedig szerintem pont nem erről van szó. Majd még eltelik pár év, meghal a néni/bácsi, aki számára ez jelenti a mindennapokat, a normális életet, aztán jönnek az örökösök és akkor jól el lesz adva valami bazinagy ház számára.

Csordás László 2017.03.10. 11:55:48

@gizmo26666: Ne haragudj, nem állom meg hogy reagáljak hozzászólásodra. Ez az ingatlan, hiába egy hamisítatlan kúria szerű épület, mai forgalmi értéke bizony nem sok. A nyári lakhatóvá tétele is 4-5 millió Ft.-ba kerül. Ezért a vételi érték is hasonló, azaz 5 - 6 millió Ft. Ha téli - nyári lakhatásra teszik alkalmassá, az a 10 milliós ráfordításnál kezdődik. A végösszegért jobb helyen, különb épületet tudnék ajánlani , akár többet is. Errefelé nincs olyan tulajdonos aki havi 10 - 20 ezer Ft.-ot tudna adni havonta az üres terület kaszálásáért. Az egyszerű VIDÉKI alatt sejtem kit gondolsz, de annak meg se kapája, se kaszája, se munkakedve nincs. Én már próbáltam de többé nem teszem. Magad uram, ha szolgád nincsen ! Ma szállító levél kell ha gyümölcscefrét viszel a főzdébe, és literenként 1600 - 1800 Ft.-ot kell fizetned a kifőzött pálinkádért. Eladni eszméletlen körülményes, meginni meg sok.

Csordás László 2017.03.10. 11:59:19

@Before: De kinek? Kedves Before . A közeli falvakban átlagosan 30 - 40 ingatlan eladó. Többségük már lakatlan, jóllehet benne a bútor a képek a falon, függöny az ablakokon. Az enyészet pedig rohamléptekkel dolgozik.

Csordás László 2017.03.10. 12:21:51

Higgyétek el, a helyzet drámaibb mint gondolnátok. Az emberek gondolkodásával még annál is nagyobb. Egy példával tudnám ezt alátámasztani. A várostól 6 km.-re egy szép, rendezett faluban eladó egy ház. Minden együtt van ami a minőségi falusi élethez kell. Minden karbantartott. Kétlakásos a ház, az öregek elhaltak, maradt a középkorú házaspár.A fiatalok már messze, ahol a végzettségüknek megfelelő munkát kapták. A két szülő árulja a házat. Az eladási ár - messze nem a valós értéken - 7 millió Ft. Amit keresnek, az egy családi ház a városban. A családi házak átlagos eladási ára 14 - 16 millió Ft. Ezek a 60 - 70 es években épültek, vagy öregebb épületből átépültek. Duna mellett vagyunk, voltak évek, amikor a magas vízállás megemelte a város alatti belvizet, a házak zöme felvizesedett. Sokat újra szigeteltek, mégtöbbnél csak eltakarták a térképre emlékeztető nedves falakat.A víz és csatornavezetékek, a villanyvezetékek, az ablakok, ajtók, a padlóburkolatok, falburkolatok, fürdők, fútés, tető, felújításra várnak. A legszükségesebb felújítási munkák , az igények, izlés és a lehetőség függvényében 5 - 8 millió Ft.. Akkor lehet számolni. Vajon mit nyer ez a 60 felé járó házaspár?
süti beállítások módosítása