Álmomban már láttalak - házak, amelyek tetszenek nekünk

Demegvenném

Demegvenném

Balatoni hobbitház, avagy ház a dombban

2016. szeptember 26. - budavaridora

Szüretkor sétáltunk a Homokbánya úton Csopakon, amikor megláttuk a félig füves dombba temetkezett - valószínűleg egykor csak pincének, vagy présháznak épült - vágyaink tárgyát.

dsc_1167_1.JPG

Minden megvan, ami csak egy balatoni hobbitlakhoz kell, persze nagyobb terekkel, fehérre meszelt fallal, a mániánkkal, a nádtetővel, mégis a természetbe ágyazottság és a ház Balaton felőli nyitottsága teszi igazán különlegessé. A bejárat felőli kis kertből és teraszról a Kerekedi-öböl nádas sziluettjét lehet pásztázni, miközben a Homokbánya út - egyébként óránként egy autót jelentő - forgalma sem zavarja meg a nyugalmat. Bónusz, hogy borért elég 5 percet gyalogolni a Petrányi pince és 7 percet a Sz. Donát Birtok irányába, vacsoráért pedig ha papucsban nem is, de felnézhetünk a MÁRGÁ-ba.

dsc_1168.JPG

dsc_1169.JPG

dsc_1170.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://demegvennem.blog.hu/api/trackback/id/tr9911744191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása