Álmomban már láttalak - házak, amelyek tetszenek nekünk

Demegvenném

Demegvenném

Olvasói spotting: romosan is gyönyörű

2016. október 12. - Otthon édes

Azt, hogy az ember kastélyban szeretne élni, megértjük. Ezzel mi is így vagyunk, ezért bukkannak fel posztjaink között rendre főúri épületek. A csalai kastély Lacinak szúrt szemet úgy 30 éve, a szerelem azóta sem apadt. Inntől lelkes olvasónké a szó.csalai_kastely_2007_004.jpg

Székesfehérvártól néhány kilométerre található Csalapuszta, ahol a Kégl család Hauszmann Alajos tervei alapján, 1876 és 1878 között felépítette neoreneszánsz stílusú kastélyát. Közel harminc éve láttam először a megragadó épületet, ami sajnos már akkor is igen romos állapotban volt. Rögtön beleszerettem.csalai_kastely_2016_003.jpgTalán a viszonylagosan kis mérete és remek arányai miatt úgy éreztem, hogy ebben lehetne élni. Igaz, hogy a körülötte elterülő valamikori parkból a márvány szökőkút medencéjén kívül, szinte semmi sem lelhető már fel, de legalább nem építették körbe csúf épületekkel. csalai_kastely_2016_004.jpgMiután a kastély magántulajdonba került, 2007-2008 során a legfontosabb állagmegóvási munkát, a tető felújítását elvégezték. Sajnálatosan az óta nem történt semmilyen továbblépés. A rosszban a jó, hogy így legalább van reményem egy lottó főnyereménnyel a zsebemben megszerezni. Minden adott hozzá, hogy a kastélyt egy remek prémium hotellé alakítsák, a környezetében pedig gyönyörű golf paradicsomot lehetne létrehozni. Elég ha nekem megmarad a toronyszoba. Klikk a képgalériára.

Álomházak, házálmok. Csatlakozz hozzánk, a Demegvenném blog-hoz és küldd el a te álmodat is: demegvennem@gmail.com.

Fotó: Keresztes László Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://demegvennem.blog.hu/api/trackback/id/tr1611780177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása